
En ginger bug er en fermentering – En starter kultur lavet på vild gæring af ingefær. Som med alle fermenteringer er en ginger bug både godt for fordøjelsesystemet, og immunforsvaret, og så er den parret med ingefærrens antiinflammatoriske og antioxidantiske egenskaber. Den bruges oftest til at lave hjemmelavet ‘sodavand’,
Normalt laves ginger bug på sukker, men den er også fantastisk på honning, og så får den også honningens gode egenskaber med.
- Til opstart:
- 2-3 spsk frisk finthakket, økologisk ingefær
- 150g honning
- 500ml vand
- Til fodring:
- 1 spsk frisk, finthakket, økologisk ingefær
- 1 spsk honning

- Skyl ingefæren godt, men lade skrællen sidde på – Den indeholder en masse godt som buggen skal bruge.
- Skær ingefæren i små tern (den kan også rives, men jeg synes det er besværligt at filtrere fra bagefter)
- Hæld honning og ingefær i et glas, og overhæld med ca 500 ml vand. Rør grundigt til honningen er opløst.
- Dæk glasset med et klæde så buggen kan ånde, og stil det lunt, og væk fra sollys. Er der andre fermenteringer i gang (surdej, kombucha mv.) skal de holdes adskilt!
- Fodre efterfølgende ginger buggen hver dag med 1 spsk ingefær, og 1 spsk honning i ca. en uges tid, indtil ginger buggen er let brusene og dufter friskt af ingefær med et strejf af øl.
- Når den er veletableret skal den ikke længere fodres dagligt, men en gang hver uge/14 dage. Skal den ikke bruges, kan den stå i køleskabet og gå længere tid mellem fodringer.
- Når der bruges af den skal den blot fyldes op igen – Skal der fx. bruges 50 ml bug, hældes der 50 ml vand i buggen efterfølgende.
Jeg hælder gerne en spsk ginger bug i mit vand når jeg har brug for en ‘pick me up’, men den bruges oftest til at lave hjemmelavet sodavand med naturligt brus.
En af favoritterne herhjemme er ginger beer, hvor der fermenteres videre med massere af frisk ingefær, men mulighederne er uendelige – Blåbær, rabarber, chai og grøn the med jordbær er nogle af dem der laves ofte herhjemme.
Jeg bruger også min ginger bug hvis en vild gæring mangler lidt pep – Hyldeblomst champagne bliver ganske glimrende med et skvat ginger bug at starte på!




Der er endnu ingen kommentarer