En ginger bug er en fermentering – En starter kultur lavet på vild gæring af ingefær. Som med alle fermenteringer er en ginger bug både godt for fordøjelsesystemet, og immunforsvaret, og så er den parret med ingefærrens antiinflammatoriske og antioxidantiske egenskaber. Den bruges oftest til at lave hjemmelavet ‘sodavand’,
Normalt laves ginger bug på sukker, men den er også fantastisk på honning, og så får den også honningens gode egenskaber med.

  • Til opstart:
  • 2-3 spsk frisk finthakket, økologisk ingefær
  • 150g honning
  • 500ml vand

  • Til fodring:
  • 1 spsk frisk, finthakket, økologisk ingefær
  • 1 spsk honning


Jeg hælder gerne en spsk ginger bug i mit vand når jeg har brug for en ‘pick me up’, men den bruges oftest til at lave hjemmelavet sodavand med naturligt brus.

En af favoritterne herhjemme er ginger beer, hvor der fermenteres videre med massere af frisk ingefær, men mulighederne er uendelige – Blåbær, rabarber, chai og grøn the med jordbær er nogle af dem der laves ofte herhjemme.

Jeg bruger også min ginger bug hvis en vild gæring mangler lidt pep – Hyldeblomst champagne bliver ganske glimrende med et skvat ginger bug at starte på!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er endnu ingen kommentarer