
Ingefær sodavand, eller ginger beer, er en frisk og lækker måde at bruge en ginger bug på, og proppet med probiotiske, antiinflammatoriske og antioxidantiske fordele
- 170 g frisk, økologisk ingefær (brug kun halvdelen hvis den ikke skal være spicy)
- 200g sukker
- 120 ml ginger bug
- 1 tsk citron saft
- 1,8l vand

- Juice ingefæren, og hælde juicen i et 2l glas eller fermenteringsglas.
(Pulpen kan fryses i små isterningeforme, og bruges i madlavningen)
- Hæld de resterende ingredienser i glasset, og rør grundigt til sukkeret er opløst.
(Hæld 120 ml fris vand i ginger buggen så den er klar til næste gang)
- Læg et klæde over med elastik om, eller brug et fermenteringslåg, og lad den stå og fermentere i 3-5 dage. Hvor længe det tager afhænger af blandt andet temperatur, så hold øje dagligt.
- Når der kommer fine “champagne bobler” strømme op af siden af glasset, er den klar til næste step. Den kan også drikkes nu hvis der ikke skal være brus i.
- Hæld hele glassets indhold gennem en si ned i en skål med hældetud eller en stor kande. Ingefærstykkerne kan smides på komposten.
- Hæld den siede ingefær sodavand på patent flasker med sving top. Det er en god idé at hælde en portion i en lille sodavandsflaske, det gør at trykket kan tjekkes løbende, og man ikke står med eksploderende flasker.
- Lade dem videre fermentere, oftest 1-2 dage, nogle gange længere (igen, alt efter temp). Tryk på sodavandsflaskens sider jævnligt – Når den er hård er de færdigfermenteret. Har man ikke en tester flaske kan man trykke/skubbe svingtoppen lidt på siden og lytte efter om den slipper trykket ud
- Smid flaskerne på køl for at bremse fermenteringen. Det gør det også nemmere at åbne dem uden at de bruser over. Pas på når flaskerne åbnes, åben forsigtigt, have evt en pose over, og være forberedt på at der kan være dannet meget tryk!
Ingefær sodavanden smager også godt med et par stænger kanel, og en skefuld nellikker & allehånde i under første fermentering for en mere krydret ‘chai’ udgave.
Flaskerne kan holde sig længe på køl, men smagen ændrer sig undervejs og står de for længe kan de blive alkoholiske. Vi har nydt nogle efter 1 år, mens andre var bedst indenfor de første måneder.

Der er endnu ingen kommentarer