Ingefær sodavand, eller ginger beer, er en frisk og lækker måde at bruge en ginger bug på, og proppet med probiotiske, antiinflammatoriske og antioxidantiske fordele

  • 500g blåbær
  • 240g rabarber
  • 250g sukker
  • 120 ml ginger bug
  • 1,8l vand


Udskift blåbær og rabarber med æbler, brombær, aronia bær eller hvad end der er i season for uendelige nye smage. Hele frugtblandingen kan også erstattes af hjemmelavet saft. Bruges der frugt/saft med lavere sukkerindhold skal sukkeret i opskriften opjusteres – Det fodrer buggen, er der ikke nok sukker i, vil fermenteringen fejle

Flaskerne kan holde sig længe på køl, men smagen ændrer sig undervejs og står de for længe kan de blive alkoholiske. Vi har nydt nogle efter 1 år, mens andre var bedst indenfor de første måneder.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er endnu ingen kommentarer