
Duften som breder sig i hele huset er i sig selv nok til at fastholde denne opskrift som en absolut favorit herhjemme – Et nemt, lækkert og sundt bud på dessert
- 4 pærer
- 700ml vand
- 100g honning
- Saft fra 1 citron
- 3 kanelstænger
- 2 stjerneanis
- 3 hele kardemomme
- 1 vanilje stang

- Skære vanilije stangen på langs, og skrab kornene ud
- Hæld vand, honning, citronsaft, kanel, stjerneanis, kardemomme, vanilje stang og vanilje korn op i en mellem størrelse gryde – Min 5l gryde passer perfekt.
- Skrue op for gryden og lad blandingen komme op og koge.
- Imens skrælles og halveres pærerne, og kernehusene tages ud
- Smid pærerne op i den kogende gryde, skrue ned for varmen, og lad dem simre i 15-20 minutter. Tjek jævnligt at de ikke koger ud og bliver for bløde – De må gerne være lidt faste
- Tag pærene op og læg dem til side. Lad blandingen i gryden simre videre i 15-20 minutter til væsken er halveret, og er blevet til en tynd sirup
- Serveres med en god vanilje is, eller græsk yoghurt med müsli
Vi spiser gerne pærene med en god græsk yoghurt og de honningristede havregryn som findes her

Der er endnu ingen kommentarer