
En lidt sundere udgave, og i hvert fald mere velsmagende udgave, af de velkendte skumfiduser – Uden sukker
- 175 g honning
- 185 ml vand
- 6 blade gelatine
- knivspids salt
- 1 tsk vanilie ekstrakt
- + vand til husblas og vegetabilsk olie til at smøre

- Sørg for at have alle tingene klar fra start – Et fad (Mit er 20×15), en dejskraber, en skål, en gryde, og en håndmixer (eller køkkenmaskine) Brug en lidt større gryde og skål end du tror – Miskturen skummer og bobler op, så det fylder mere en man forestiller sig! Smør formen med lidt olie på forhånd, for når først man er i gang går det stærkt.
- Læg husblassen i blød i godt med koldt vand (det skal have 5-10 minutter)
- Imens hældes honning og de 185ml vand i en gryde, og bringes i kog under omrøring. Lade det boble i 3-5 minutter
- Hæld honning miksturen i en skål, så det kan køle en lille smule af mens husblassen vrides for vand (vi snakker et halvt minut – Det er blot så det ikke er kogende)
- Husblassen tilføjes til honningblandingen, og piskes først på laveste niveau, og skrues derefter gradvist op
- Blandingen skal piskes til det begynder at blive hvidt – Så hældes vanilie ekstrakten i
- Herefter skal den bare piskes igennem, til den bliver tyk og trækker spor – Lidt ligesom konsistensen af guf. Det tager lidt tid, 10 minutter eller mere alt efter temperatur, samt hvor kraftig håndmikseren er.
- Når det har fået rette konsistens, hældes det i fadet, og skal herefter have lov at stå i 4 timer. Herefter kan de skæres ud – Brug evt lidt flormelis så de ikke klistre sammen. Det kan være en fordel at vente med at skære ud til de skal bruges, da det er en ret klistret affære!
Favoritten herhjemme er at overtrække skumfiduserne med mørk chokolade, og fryse lidt flage salt og hakkede mandler på.
Alternativt kan man komme skumfidus massen i en sprøjtepose i stedet for i fadet, og sprøjte ud på flødebollebunde, og på den made lave lækre flødeboller!
Ønsker man ikke at bruge gelatine, kan agar agar bruges i stedet – Brug ca. 1 tsk agar agar pulver






Der er endnu ingen kommentarer