
En mættende og nærende salat, som kan serveres til de fleste retter eller som et måltid i sig selv selv
- 1 butternut squash
- 5-6 store skallotteløg
- 3 spsk olivenolie
- Salt & peber
- 170 g honning
- 120 ml æblecidereddikke
- Granatæblekerner fra 1 granatæble (eller 1 bøtte)
- 50 g ristede pinjekerner
- En god håndfuld frisk hakket mynte

- Butternut squash skylles grundigt, halveres, og kernerne skrabes ud. Squashen skæres i passende størrelse tern
- Skalotteløg skæres i kvarte eller ottendedele (nogenlunde tilsvarende squash stykkerne)
- Squash og løg hældes i et stort fad eller bageplade, tilsættes oliven olie samt salt & peber efter smag, og vendes godt så alle stykkerne er dækket
- Bages i ovn ved 200° i 30-45 minutter, indtil squashen er mør og pletvist karamelliseret. Stykkerne vendes et par gange undervejs
- Imens squashen er i ovnen, ristes pinjekernerne på en tør pande til de er let gyldne, og sættes til side
- Når squashen snart er færdig (15 min inden), hældes æblecidereddikke og honning, sammen med en knivspids salt, i en gryde og bringes i kog
- Efter et hurtigt opkog, lades det simre godt indtil mængden er halveret, og glacen let tykt – Det skal smage lidt mere sødt end surt
- Squash og løg overføres til et serveringsfad og overhældes med honning/æblecidereddikke glacen
- Fadet toppes med granatæblekerner, ristede pinjekerner og hakket mynte
Skal det serveres til gæster, eller er det lidt presset med tid, kan squashene tilberedes pa forhånd – Sa skal glacen blot laves, og hældes over, samt tilsættes toppings – Klar pả under 15 minutter! Squashene kan serveres kolde, eller lunes hurtigt igen inden anretning.



Der er endnu ingen kommentarer