London Fog – En skøn latte på Earl Grey te, med steamet mælk og vanilje. Forestil dig så et brød, med de samme blide noter fra Earl Grey, og sødmen fra vanilje og honning, og tilmed et køkken der dufter af en engelsk tea shop!

  • 100g aktiv surdej
  • 6 tsk earl grey te (eller 6 teposer)
  • 350g vand
  • 20g honning
  • 500g mel
  • 8g vanilje ekstrakt
  • 5g lavendel ekstrakt (valgfrit)
  • 9g salt


  • 09:00 Dejen røres sammen
  • 09:30 Salt tilsættes, første fold
  • 10:00 Coilfold
  • 10:30 Coilfold
  • 11:00 Coilfold

  • 18:00 (ish, når den er færdig med bulk) Shapes

  • 18:30 Shapes og sættes på køl

  • 17:00 (dagen efter) Ovnen tændes

  • 17:30 Brødet ridses og sættes i ovn

  • 18:00 Ovnen skrues ned på 180°

  • 18:15 Brødet tages ud af ovnen

  • 18:45 Brødet er kølet af, klar til servering

Efter flere forsøg med poser, kasser, viskestykker mm., må jeg sande at den bedste måde at opbevare surdejsbrød er i beewraps/bivokspapir. Det holder brødet friskt og blødt, og kan sagtens bevare brødet perfekt i op til en hel uge, hvis ellers brødet ikke var spist længe inden!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ingen kommentarer endnu