
Lækre trøfler med honning og nødder
- 150g mørk chokolade (85%)
- 80g mandelmel
- 50g havremel (eller blendede havregryn)
- 35g honning
- 30g hakkede hasselnødder

- Smelt 100g af chokoladen i et vandbad eller forsigtigt i mikroovnen
- Tilsæt mandel- og havremelen til den smeltede chokolade, og omrør indtil det bliver til en blød dej
- Tag en spsk af dejen op ad gangen, og trykke det fladt med en lille fordybning i midten
- Sæt ca 5g honning i midten af dejen, og brug så hænderne til at omslutte honningen med dejen, og tril derefter til en kugle.
- Fortsæt til der ikke er mere dej, og sæt så trøflerne på køl i ca 15 så de bliver mere faste
- Imens smeltes de resterende 50 g chokolade og hasselnødderne hakkes
- Sæt en tandstik eller grilspyd i trøflerne for at dyppe dem i chokoladen, og rul derefter trøflen i de hakkede hasselnødder
- Sæt trøflerne tilbage på køl så chokoladen kan hærde
- Trøflerne kan herefter opbevares på køl eller ved stuetemperatur. Lad dem stå ude inden servering for en blød midte af honning
Rist de hakkede hasselnødder i lidt honning for lidt ekstra sødt på ydersiden af trøflen, eller prøv med pistacie nødder i stedet. Tørrede hindbær kan både pynte og give trøflerne et pift

Der er endnu ingen kommentarer