
Surdejs foccacia er blevet til en af hverdags favoritterne herhjemme, og honningen giver et blødt og smagsfuldt brød.
- 100g aktiv surdej
- 360g vand
- 20g honning
- 600g mel
- 9g salt
- Oliven olie
- En lille håndfuld frisk rosmarin
- Lidt flage- eller groft salt
- 2-3 fed hvidløg

- Aftenen inden laves dejen. Rør surdejen ud i vandet, herefter honningen, til sidst hvedemel og salt. Bland med en dejpisk eller en gaffel, og samle til sidst dejen med hænderne til den er ensartet.
- Dæk dejen til med et låg eller et fugtigt viskestykke, og lade den hæve i 12-18 timer, til den er mindst fordoblet i størrelse, ser let og luftig ud, og har bobler i overfladen.
- Læg et stykke bagepapir i et ovnfast fad (ca. 35×25), og hæld en skvat oliven olie i et tyndt lag. Når dejen har hævet færdig, eller ca 2 timer inden foccaciaen skal bages, vippes dejen ud i fadet og efterhæver i halvanden til 2 timer.
- Riv hvidløget, hak rosmarinen, og bland det i lidt oliven olie. Hæld oliven olie blandingen henover toppen af foccaciaen, og stik dybe huller i dejen med fingrene.
- Forvarm ovnen på 220° alm. ovn, og bag foccaciaen i ca. 30 minutter eller til den er gylden brun og sprød på toppen.


- 22:00 dagen inden: Dejen samles, hæver natten over
- 16:00 Dejen flyttes i glasfad
- 18:00 Dejen sættes i ovnen
- 18:30 Foccaciaen serveres
Kun fantasien sætter grænser – Prøv også at pynte foccaciaen med resterne fra køleskabet, være det grøntsager, krydderurter eller noget helt tredje.

Ingen kommentarer endnu