Honning er ikke bare honning, det kan smage vidt forskelligt fra bistade til bistade og fra år til år. Der er også stor forskel på forårs- og sommerhonning, men fælles for dem alle er et lækkert, naturligt produkt.

Forårshonning

Forårshonning høstes i juni måned, og består hovedsagligt af honning fra pil, raps, frugttræer og mælkebøtter. Det er en mild og rund honning. Grundet det ofte høje indhold af raps, vil flydende forårshonning krystallisere hurtigere.

Sommerhonning

Sommerhonning høstes i juli-august måned. Det består typisk af sommerblomster og hvid kløver. Den er mørkere, og dybere i smagen, med flere nuancer, og holder sig desuden flydende i noget længere tid

Flydende honning

Flydende honning kaldes også råhonning, og tappes direkte på glas efter slyngning. Efter nogen tid vil det begynde at krystallisere i glasset - det er en helt naturlig process. Man kan spise den krystalliserede honning som den er, eller smelte den forsigtigt for at gøre den flydende igen.

Rørt honning

Den tykkere, smørbare honning kaldes rørt honning. Efter slyngning røres der i honningen dagligt i nogle dage til uger for at bryde krystallerne og skabe en ensartet og blød honning - Perfekt til at smøre på morgenbrødet!

Tavle honning

Så bliver det ikke mere råt, ufiltreret og urørt! Tavlerne sættes tomme i bistadet så bierne selv bygger tavlerne fra bunden. Ved høst skæres tavlen forsigtigt fri af rammen og skæres i tilpasse stykker. Der kan være lidt pollen og bibrød i tavlerne, det sker der intet ved, Det hele er spiseligt. Honningen vil krystallisere i tavlerne med tiden, derfor laver vi heller ikke meget tavlehonning, og kun af sommerhonning.

Bibrød

Bibrød er en blanding af pollen, honning, nektar og enzymer som bierne har fermenteret i tavlerne.

Det er fyldt med en masse gode næringsstoffer, blandt andet vitamin B, C, E, H & K samt mineraler, aminosyrer enzymer, flavonoider, carotenoider og mælkesyre.

Det kan spises rent, blandet i skyr eller smoothies, som drys til salater, eller bruges i bagning