
Lækre hasselback gulerødder med honning og hvidløg
- 5 store gulerødder
- 2 spsk honning
- 1 spsk rosmarin
- 1 appelsin
- 2 fed hvidløg
- Salt & peber

- Tænd ovnen på 200° alm ovn eller 180° varmluft
- Vask og evt skrælle gulerødderne. Læg én gulerod af gangen mellem 2 skærebrætte eller grydeskeer (så du ikke skærer igennem ved en fejl) og skær dybe snit hele vejen langs med nogle mm mellemrum
- I en skål, bland honning, revet skal og juice fra appelsinen, revet/presset hvidløg og rosmarin sammen. Tilsæt salt og peber. Vend gulerødderne op i skålen så de er dækket af marinaden
- Læg gulerødderne i et ovnfast fad med rillerne op ad, og hæld overskydende marinade over. Bag i ovnen i ca. 40 min eller til de er bløde og karamelliseret.
Servér gulerødderne med ovnbagte kartofler og kylling, eller måske noget laks med ris.
Skal huset være fyldt med gæster kan gulerødderne skæres dagen ind og lægges i en pose med marinaden – Så skal de blot smides i ovnen 40 minutter inden spisetid

Der er endnu ingen kommentarer