De kolde vintermåneder byder på lidt af hvert – Fire cider er en fantastisk immunforsvars booster, som giver varme og smag!

  • 500ml æblecidereddike
  • 1-2 løg eller rødløg
  • 1-2 hele hvidløg
  • 1 stort stykke ingefær
  • 2 chilier
  • Et par cm peberrod, revet
  • 1 øko citron
  • 1 øko appelsin
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 2 stilke frisk timian
  • 1 tommel gurkemeje
  • En håndfuld hyben
  • En spsk hele peberkorn eller rosenpeber
  • 2-4 spsk honning

*Eksempler på andre gode ingredienser: Kanel stang, tranebær, estragon, oregano, hyldebær (giv dem et hurtigt opkog), nælder, rødbede, aronia bær, brombær, enebær, nellikker, kardemomme, tørrede hindbærblade – For blot at nævne nogle stykker! 
Man kan også erstatte de friske kydderurter med tørrede, men jeg foretrækker altid at bruge friske når det er muligt


Tag en spsk fire cider om dagen for at booste dit immunforsvar, eller brug den som en frisk dressing til salaten. Jeg bruger den også gerne i madlavningen for at give smag til sovsen eller mariner grøntsager.

Undlad evt peberrod, skrue lidt ned for løg og chili, tilsæt en masse af sommerens aronia bær & brombær og skrue op for honningen for en mildere fire cider som også kan spises af børnene

Fire cider er en fermentering lavet på æblecidereddike, det kan derfor holde sig i hvert fald et år i skabet – Også længere 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er endnu ingen kommentarer