
Græskar, kanel, nelliker, & muskatnød – Pumpkin Spice, men som kage
- 1 Hokkaido græskar (eller 425 g græskar puré)
- 260 g mel
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 tsk stødt nelliker
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt muskatnød
- 1 tsk stødt ingefær
- 170 g smør (smeltet)
- 200 g sukker
- 75 g honning
- 4 æg

For at lave græskar puré:
- Ovnen forvarmes til 200°
- Græskarret skæres halvt over, kerner og tråde fjernes, og halvene gives et lille drys salt
- Halvene sættes på en bageplade med bagepapir med den skårne side nedad
- Græskarret bages i 45 min
- Når det er kølet lidt af, smides det hele i blenderen, og blendes godt igennem
Vej 425g af til kagen (har man overskydende puré kan det fryses ned til næste gang)
For at lave kagen:
- Ovnen forvarmes til 180° (alm ovn)
- Mel, natron, bagepulver, salt, og krydderier blandes i en skål og sættes til side
- I en ny skål røres det smeltede smør og sukker med håndmixer eller køkkenmaskine indtil det lige er blandet – Det må ikke overpiskes
- Æggene tilføjes 1 af gangen, med et hurtigt pisk imellem hvert æg
- Honningen tilsættes, og dernæst græskarpuréen, og piskes hurtigt igennem
- Melblandingen tilsættes, og det hele piskes på laveste niveau indtil dejen er ensartet og glat
- Dejen hældes i et bagepapirklædt form (mit fad er 25×35)
- Bages 40-45 minutter i ovnen, eller til den består prik testen med en strikkepind//gaffel
Vi topper den gerne med philidelphia pisket op med lidt vaniljesukker, selvom den sagtens kan serveres uden noget


Der er endnu ingen kommentarer