
Blød og svampet – et lunt kram i efterårstoner. Den perfekte kage til kaffe gæster, eller kølige søndag eftermiddage
- 210 g hvedemel
- 130 g sukker
- 120 ml olie (fx raps eller solsikke)
- 2 æg
- 150 g honning
- 120 ml te (jeg bruger Earl Grey)
- 1 tsk vanilie ekstrakt
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ¼ tsk salt
- 1 tsk stødt kanel
- ¼ tsk muskatnød

- Forvarm ovnen til 160° alm ovn
- Kog vand til te, og lad te posen trække i 5 minutter (jeg bruger gerne 2 te poser)
- Æg, sukker, olie, vanilie ekstrakt og honning blandes med piskeris i en stor skål
- Tilsæt téen, og rør blandingen til en ensartet masse
- I en seperat skål blandes mel, bagepulver, natron, salt, kanel og muskatnød godt
- Hæld de tørre ingredienser i den våde blanding, og rør det forsigtigt sammen, kun lige til det er blandet – Pas på ikke at overrøre
- Læg bagepapir i et brødform, og hæld blandingen i
- Kagen bages i 45-50 minutter, eller til et grillspyd trækkes rent ud af kagen
Lige når kagen kommer ud af ovnen kan den overhældes med lidt flydende honning, som smelter lidt ned i det øverste lag.
Groft hakkede nødder som valnødder eller pecan nødder kan også blandes i dejen for lidt ekstra bid



Der er endnu ingen kommentarer